Drodzy Wolontariusze!

Już za niedługo, 3 czerwca 2018 r., w Przemyślu, odbędzie się Marsz dla Życia i Rodziny, organizowany pod hasłem: „Polska Rodziną Silna”. Marsz jest odpowiedzią na zatrważającą liczbę aborcji dokonywanych w ciągu roku (ok. 50 milionów dzieci rocznie ginie na świecie na skutek zabójstwa w łonie matki). Poprzez udział w Marszu możemy dać świadectwo naszego sprzeciwu wobec obecnej sytuacji. W ten sposób po raz kolejny podkreślimy, iż życie ludzkie jest święte i nienaruszalne od poczęci, aż po naturalną śmierć. Ponadto chcemy dowartościować nasze rodziny i podkreślić ich role w całej Ojczyźnie.

Organizatorzy poprosili Wolontariuszy, aby włączyli się w pomoc przy organizacji i przebiegu Marszu. Potrzebujemy ok. 50 osób do pomocy. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o zgłoszenie obecności do dnia 20 maja (zgłoszenia wysyłamy na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ). Wolontariusze w naszych koszulkach będą nieśli baner ze słowami Encykliki św. Jana Pawła II (potrzebnych jest do tego 40 osób), kolejno będziemy pomagać przy wydawaniu żywności.

Marsz rozpocznie się Mszą Św. w naszej Katedrze o godz. 11.30.

Po marszu wszyscy Wolontariusze są zaproszeni na koncert Arki Noego, który odbędzie się w Rynku Miasta.

Ks. Tomasz Stec, z-ca Dyr. Caritas AP.