XII Przegląd Twórczości Artystycznej Osób Niepełnosprawnych Powiatu Łańcuckiego

22 października 2019 roku w pięknej sali balowej Hotelu Łańcut odbył się XII Przegląd Twórczości Osób Niepełnosprawnych Powiatu Łańcuckiego. W tegorocznej edycji wzięło udział 17 organizacji zrzeszających osoby niepełnosprawne z naszego powiatu. W sposób szczególny gościliśmy nowopowstałe organizacje: Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych ADOŃ, Dzienny Dom Pomocy „Zloty Liść” w Albigowej, Dzienny Dom Opieki dla Seniorów w Łańcucie. Osoby niepełnosprawne pod okiem opiekunów przygotowały piękne występy, zarówno wokalne, jak i taneczne. Wszystkie organizacje przygotowały wystawy rękodzieła. Na scenie gościliśmy przedstawicieli Środowiskowego Domu Samopomocy w Rakszawie, Środowiskowego Domu Samopomocy w Łańcucie, Domu Pomocy Społecznej w Łańcucie, Świetlicy Socjoterapeutycznej w Łańcucie, Domu Dziennego Pobytu Caritas w Łańcucie, Duszpasterstwa Osób Niesłyszących, Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych ADOŃ, Dziennego Domu Pomocy „Zloty Liść” z Albigowej, Warsztatów Terapii Zajęciowej w Białobrzegach, Dziennego Domu Opieki dla Seniorów w Łańcucie oraz Niepublicznego Ośrodka Rewalidacyjno-Wychowawczego Caritas w Wysokiej. Ponadto wystawy swoich pracy przygotowali przedstawiciele: Polskiego Związku Niewidomych, Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Żołyni, Stowarzyszenia Perełki, Polskiego Związku Diabetyków, Zakładu Aktywizacji Zawodowej Fundacji Contigo.

Więcej w galerii zdjęć na portalu Facebook.

Galeria zdjęć z wydarzenia

CIS w Przychojcu w Radio FARA

W kolejne audycji "Po prostu Miłość" w Radio FARA gośćmi byli pracownicy Centrum Integracji Społecznej w Przychojcu: Stanisław Stączek, Barbara Grab, Renata Szwed, Bogumiła Brzóza oraz Leszek Sobczyk. Opowiadali oni o projektach oraz o tym jak przebiega rekrutacja do nich.

Zapraszamy do odsłuchu

Audycja w Radio FARA

Centrum Integracji Społecznej z Woli Zarczyckiej w Radio FARA

W kolejnej audycji w Radio FARA "Po prostu Miłość" gośćmi byli pracownicy Centrum Intergracji Społecznej w Woli Zarczyckiej: Agnieszka Frąk – kierownik, Paulina Florek – instruktor, Katarzyna Gac-Karelus – psycholog oraz Małgorzata Gąska – pracownik socjalny. Panie opowiadały o projektach jakie prowadzone są w CIS.

Zapraszamy do audycji

Audycja w Radio FARA