Szanowni Państwo,

Informujemy, że od dnia 25 maja 2018 roku zmieniają się zasady przetwarzania danych osobowych w związku z wejściem w życie przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanego dalej: RODO):

Administratorem Państwa danych osobowych jest CARITAS Archidiecezji Przemyskiej z siedzibą w Przemyślu, adres: ul. Kapitulna 1, 37-700 Przemyśl.

Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywać się będzie na podstawie przepisów prawa lub na podstawie uprzednio wyrażonej przez Państwa zgody.

Dane w naszej instytucji nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany ani nie będą profilowane.

Dane osobowe nie będą udostępnianie na rzecz innych podmiotów bez uprzedniej zgody. Dane osobowe mogą być udostępnianie podmiotom do tego upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny dla realizacji pomocy charytatywno-opiekuńczej i humanitarnej.

Posiadacie Państwo prawo: dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, wniesienia sprzeciwu.

Wyrażona zgoda może zostać wycofana przez Państwa w każdej chwili. Wycofanie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych, którego dokonano na podstawie wyrażonej zgody przed jej wycofaniem. Oświadczenie o wycofaniu zgody na przetwarzanie danych osobowych należy złożyć w siedzibie instytucji przy ul. Kapitulnej 1 w Przemyślu.

Inspektorem Danych Osobowych jest Jarosław Stasieczek, kontakt: j.stasieczek @caritas.pl

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Inspektora Ochrony Danych lub Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznacie, że przetwarzanie danych osobowych, dotyczących Państwa, narusza przepisy RODO.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji wskazanych powyżej celów.

Z poważaniem,
Dyrektor CARITAS Archidiecezji Przemyskiej