Wesprzyjmy Sabinę w walce o odzyskanie wzroku!

Sabina Michniowska to wesoła 8-latka, o pięknych dużych oczach, która chętnie bawiłaby się ze swoimi rówieśnikami, gdyby nie jedna przerażająca rzecz… może stracić wzrok.  W 2014 roku lekarze wykryli u Sabinki neuropatię zanikową obu oczu. Do tego rok później u dziewczynki ujawniła się epilepsja. Matka dziewczynki walczy o nią już blisko 4 lata.

W przypadku epilepsji Sabinka jest pod stałą opieką lekarską, ale niestety choroba wzroku nieubłagalnie postępuje, a nieleczona może doprowadzić do całkowitej utraty wzroku. W chwili obecnej nie istnieją żadne standardowe metody leczenia tej choroby i jedyną szansą na powrót Sabinki do zdrowia, jest przeszczep komórek macierzystych , do którego została ona zakwalifikowana w Centrum Medycznym Klara w Częstochowie. Metoda ta polega na odpowiednim podawaniu preparatu MSC.

Takich podań płynu jest aż 10 i każde podanie kosztuje w granicach 10-12 tys. złotych. Rodzice dzięki swoim oszczędnościom oraz ludziom dobrej woli sfinansowali pierwsze 4 podania. Teraz brakuje im na pozostałe 6 podań kwoty rzędu 67 200 zł. Rodziny nie stać już w tym momencie na dalsze finansowanie, dlatego proszą o pomoc ludzi dobrego serca.

Pomóż już dziś!

=>Link do zbiórki<=