„Muszę być w pełni sił, aby wygrać tę walkę…”

Grzegorz Olko na co dzień był odważnym człowiekiem ratującym ludzkie życia. Jako ratownik medyczny pomagał bez wahania każdemu, kto potrzebował wsparcia. W domu zaś jest wspaniałym mężem i ojcem dwójki dzieci: 6-letniego Aleksandra i 16 miesięcznej Zuzanny. Jako jedyny żywiciel rodziny, całą pensję przekazywał na utrzymanie domu, spłatę kredytu i żywność. W sierpniu 2016 roku padł wyrok: rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki podżuchwowej, który naciekał wzdłuż nerwu. Żadne badania obrazowe nie wykazywały do tej pory tej choroby. We wrześniu Grzegorz przeszedł pierwszą operację wycięcia guza wraz z okolicznymi tkankami i węzłami chłonnymi. W październiku wykonano kolejną operację poszerzenia wycięcia tkanek ze względu na duży naciek w badaniu histopatologicznym.

Niestety wynik po drugiej operacji także wykazał, że rak nadal nacieka na zdrowe tkanki. Teraz czeka Grzegorza radioterapia, a potem – jeśli to nic nie da – kolejna operacja, tym razem rozległa z usunięciem wielu tkanek i z rekonstrukcją. Grzegorz na własną rękę wysłał materiał do badań genetycznych, które prowadzi szwajcarska firma. Badania te kosztowały 15 000 zł, które zebrał od rodziny. Następnie dzięki datkom ludzi dobrej woli zebrał aż 30 000 zł na leczenie preparatem sprowadzonym z Kliniki w Japonii. Dzięki temu leczenie radioterapią połączone ze specjalistycznym leczeniem GcMADF z Japonii może pozwolić na wyleczenie choroby. Grzegorz ma bardzo silną wolę walki. Jego marzeniem jest wychowanie dzieci na dobrych ludzi i pragnienie, by kiedyś w przyszłości poznać swoje wnuki. Jak mówi: „Mam dla kogo żyć, dlatego walczę wszelkimi dostępnymi sposobami. Muszę być w pełni sił, aby wygrać tę walkę”.

Niestety środki zebrane do tej pory oraz pensja pomniejszona ze względu na zwolnienie lekarskie są już niewystarczające na życie. Dlatego potrzebujemy Waszego wsparcia – Grzegorz ma szansę wychować dzieci i pozostać ojcem jak najdłużej! Pomóżmy mu!

Potrzebujemy ok. 30 000 zł na pokrycie kosztów około leczniczych: leczenie, dojazdy, maści, leki oraz specjalna dieta łagodząca działania uboczne leczenia.

Aby pomóc Grzegorzowi należy wejść na poniższy link! Wszystkim ofiarodawcom z całego serca dziękujemy!

===> Pomóż Grzegorzowi na Pomagam.Caritas.Pl <===